torsdag 22 augusti 2019

Nu händer det massor i Nätverket!

Missa inte vårens aktiviteter.
Du hittar mer information om detta i kalendern till höger och vill du veta mer så hör av dig på: info@hallbarahus.se

EN INFORMATIV MÖTESPLATS MED NYA MÄNNISKOR!
Eftermiddagen den 24 februari träffas vi klockan 15.00 i Umevas lokaler på Ön i Umeå. Här hittar du inbjudan.

Nätverkets medlemmar presenterar aktuella konkreta projekt man jobbar med för att Umeås byggnader ska bli mer hållbara - både de nya och äldre fastigheterna. Vi bjuder på en enkel vickning och underhållning. Senare under kvällen fortsätter vi med en gemensam middag på en central restaurang i Umeå.

SVERIGES BYGGINDUSTRIER BJUDER IN...
till seminarium den 25 februari som är öppet för Nätverkets medlemmar. Bifogat finner ni program för eftermiddagen. Anmäl er till Johan Hallberg på johan.hallberg@bygg.org. Detta ersätter årets första Storforum.

FRÅN ORD TILL HANDLING!
Har du ett pågående eller kommande projekt där ett samarbete med nätverkets medlemmar skulle förstärka resultatet och höja kompetensen kring Hållbart byggande? Genom att lyfta in detta i Nätverket får ni förstärkt kompetens och ett bättre resultat i slutändan. Ett projekt i Nätverket får ett skyltfönster för marknadsföring och blir ett led i kompetenshöjningen i hållbart byggande och förvaltande i regionen!  Som stöd erbjuder vi hjälp med att hålla ihop träffar, ekonomiskt bidrag till att ta in extern kompetens och att nå ut med kommunikationen!  

Ta kontakt med koordinator Christer Johansson på christer@esam.se om du vill delta i ett projekt för att lära dig mer eller om du har ett intressant projekt som ni vill profilera! Mer info i bifogad fil. Välkommen med Ditt projekt till nätverket för att skapa handling!

MEDLEMSTRÄFF OCH SPEEDDATING!
Nästa medlemsträff arrangeras den 25 mars. Då kommer projekten ovan att arbetas vidare med och presenteras. Länkarna kommer ha tillfälle till konkreta möten med fokus på gemensamt arbete framöver och vi arrangerar också ett antal kortare möten för att underlätta affärssamarbeten mellan Nätverkets medlemmar. Fundera över vilka medlemmar du vill veta mer om och tror att du kan ha utbyte med. Tiden kommer att räcka till för 3-4 möten och vi kommer att försöka matcha era önskemål så långt det är möjligt. Vi återkommer med mer information om anmälan.

Vill DU LÄRA AV ANDRA? LÅT OSS MÖTA VÅREN I EUROPA!

  • Lär dig miljöklassning och energieffektivisering för fastighetschefer, förvaltare och fastighetstekniker i Stockholm.
  • Titta på passivhusmaterial, ombyggnad, ny- och tillbyggnad av kommersiella fastigheter och mindre byggnader med guider från IG PASSIVHAUS i Österrike.
  • Fundera över hållbar stadsplanering och social hållbarhet tillsammans med Tübingens kommun i Tyskland eller följ med till Freiburg och studera hållbar energiförsörjning.

Vi kommer under februari månad att skicka ut erbjudanden och preliminära upplägg för dessa resor som också kommer att målgruppsanpassas. Innehållet ska ha beröring på vad ni har behov av i er verksamhet. Anmäl gärna ert intresse redan nu så får vi en indikation på vad som känns mest tilltalande och ungefär hur många vi kan tänkas bli. Ingen intresseanmälan är bindande.

SOM SISTA BLÄNKARE..
I september kommer ett BREEAM-seminarium att hållas i Umeå. Mer info inom kort.

Vänliga hälsningar
Christer , Angéla , Åsa och Royne
________________


- Nätverket för hållbart byggande och förvaltande i kallt klimat -